Portioner

Superenkel och fräsch dessert. Toppa med färskt för en fin presentation.

Ingredienser

  • 225 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
  • 30 st Digestivekex
  • 3 dl Vatten
  • 170 g Blå Band Hallonkräm (ca 2 dl)
  • 2 st Gelatinblad
  • 600 g Valio laktosfri Crème Fraiche
  • 600 g Valio laktosfri Naturell Färskost
  • 1.5 msk Vaniljsocker

Så här gör du

Smält smöret, krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i ett bleck eller i springform (ca 2 st).

Blanda vatten och hallonkrämen (torrvara) till en slät kräm. Lägg gelatinblad i blöt i ca 5 min i kallt
vatten. Smält gelatin i lite vatten. Blanda crème fraiche, färskost och vaniljsocker. Tillsätt hallonkrämen och den smälta gelatinen, blanda väl. Bred ut krämen över kexbotten, ställ in cheesecaken i kyl ca 1 timme för servering

Tips! Vid annan smaksättning använd någon av Blå Band´s andra krämer.