Portioner

Såsen bjuder på hetta från chili, syra från lime och sälta från sojan. Tillsammans lyfter de karrén till nya höjder. Toppa gärna såsen med brynt schalottenlökfond för en ännu kraftigare och rundare smak.

Ingredienser

  • 1.5 kg Fläskkarré
  • 0 Ingefära
  • 0 Salt & peppar
  • 0 SÅS
  • 2 st Lök, hackad
  • 1 msk Rapsolja eller smör
  • 1 tsk Chili, finhackad
  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 2.5 dl Vatten
  • 3 msk Brun Kalvfond, Bong
  • 1 st Lime
  • 1 tsk Soja
  • 5 dl Grädde
  • 0 GARNERING
  • 0 Brysselkål
  • 0 Bacon
  • 0 Honung

Så här gör du

1. Rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°.

2. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll på vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten kalvfond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min. Häll i grädden, koka upp och red av.

3. Rensa och blanchera brysselkålen, dela i halvor. Skiva bacon fint och knaperstek i pannan. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar.