Portioner

Den perfekta lunchrätten eftersom den bara blir godare ju längre den står. Sockerärtorna, äpplena och löken tillför friskhet och krisp på slutet.

Ingredienser

  • 1.5 kg Högrev
  • 1 l Äppeljuice, färdigblandad
  • 2 dl Soja
  • 4 msk Oxfond, Bong
  • 2 dl Äppelcidervinäger
  • 6 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 4 st Röd chili, hackad
  • 2 msk Ingefära, hackad
  • 0 ÄPPELBLANDNING
  • 300 g Sockerärtor, strimlade
  • 300 g Salladslök, skivad
  • 200 g Äpple, skivade
  • 0 TILLBEHÖR
  • 6 dl Ris

Så här gör du

1. Skiva köttet i centimetertjocka skivor, stek/bryn i stekpanna, lägg i gryta.

2. Blanda juice, soja, oxfond och vinäger.

3. Fräs vitlök, chili och ingefära. Häll på fondvätskan och låt koka lite. Lägg över köttet, låt koka 2–4
tim tills köttet är riktigt mört.

4. Fräs sockerärtor, salladslök och äpple. Blanda ner detta försiktigt innan servering. Servera med ris.