Portioner

Så enkel och så god!

Ingredienser

  • 750 g Kikärtor
  • 6 msk Tahini(sesampasta)
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 8 msk Citronsaft
  • 4 msk Grönsaksfond, Bong
  • 3 msk Grönsaksbuljong, Bong
  • 3 msk Spiskummin
  • 4 dl Kokvatten från ärtorna
  • 0 Rostad Paprikapulver
  • 0 Olivolja
  • 0 Salt, peppar

Så här gör du

Lägg kikärtor i blöt över natten. Häll av vattnet dagen efter, fyll på med nytt och låt koka i ca 1 timme, tills ärtorna är mjuka.
Spara kokvattnet. Lägg kikärtorna i matberedare med tahini, vitlök, citronsaft, grönsaksfond, grönsaksbuljong, spiskummin,
salt, peppar och en del av kokvatten. Styr tjockleken med vatten.

Bred ut på fat och låt svalna. Droppa över olivolja och strö på paprikapulver.