Portioner

Ett Koreanskt fermenterat kål-tillbehör. Beroende på hur länge den lagras så utvecklas olika karaktär och därmed olika användningssätt. I början lite lättare, med tid blir den kraftig och intensiv.

Ingredienser

  • 1 kg Salladskål
  • 1 knippe Salladslök
  • 0.5 dl Salt
  • 1 l Vatten
  • 0 KRYDDBLANDNING
  • 2 tsk Chiliflakes eller torkad krossad chili
  • 1 msk Fisksås
  • 2 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 2 msk Råsocker
  • 1 msk Vitlök, riven
  • 1 msk Ingefära, riven
  • 1 msk Lime, pressad

Så här gör du

Ansa och skölj salladskålen och salladslöken, skär i bitar. Blanda salt och vatten i en bunke, lägg i salladen och ställ i kylen över natten (se till så att salladen täcks av saltlagen).
Skölj salladen och låt den rinna av.

Blanda samman alla kryddor i en skål, vänd i salladen och se till så att allt blandas väl.

Lägg över allt samman i en glasburk, lägg en tyngd på toppen och ställ burken mörkt i 1 dygn och därefter i kyl 3-4 dygn.