Portioner

Klassiska asiatiska smaker i symbios

Ingredienser

  • 3 msk Rapsolja
  • 750 g Zucchini, skivad
  • 300 g Färska champinjoner i klyftor
  • 3 st Stånd broccoli i buketter
  • 30 cm Citrongräs, grovt krossat
  • 3 msk Vitlök
  • 4 msk Riven färsk ingefära
  • 2 msk Finhackad röd chili
  • 3 l Kokosmjölk
  • 0.5 dl Ekologisk Grönsaksbuljong pulver, Bong
  • 1 dl Strösocker
  • 1 dl Pressad lime
  • 2 msk Salt

Så här gör du

Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Bryn zucchini, svamp och broccoli några minuter. Tillsätt citrongräs, vitlök, ingefära och chili, slå på kokosmjölken och buljong.
Låt soppan koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av soppan med salt, chili, socker och lime. Fiska upp citrongräset och servera soppan i varma tallrikar.