Portioner

Mycket aromatisk gryta med rötter från Indien

Ingredienser

  • 3 msk Rapsolja
  • 2 dl Finhackad lök
  • 9 st Kardemummakapslar, gröna
  • 1.5 msk Spiskummin, mald
  • 1.5 msk Korianderfrö, mald
  • 1.5 tsk Gurkmeja, mald
  • 2 msk Finhackad vitlök
  • 2 msk Finhackad grön chili
  • 2 msk Finriven ingefära
  • 3 kg Rotfrukter, skalade, skurna i 2x2 cm kuber
  • 4 msk Ekologisk grönsaksfond, Bong
  • 600 g Gröna ärtor
  • 6 dl Yoghurt (kokbar)

Så här gör du

Hetta upp oljan i en kastrull, sautera löken och kryddorna på försiktig värme i 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och sautera ytterligare 1 minut. Lägg i rotfrukterna, slå i fonden tillsammans med vatten så att det precis täcker. Låt grytan sjuda sakta 20-30 minuter. När rotfrukterna känns klara så rör i ärtor och yoghurt, smaka av med salt, peppar och ev. mer fond. Servera grytan tillsammans med ris, färsk koriander och naan bröd.