Portioner

En garanterad favorit i matsalen med pigga smaker som persilja och dijonsenap. Schalottenlökfonden ger en extra fin och fyllig smak i både köttfärs och löksky.

Ingredienser

  • 1 dl Ströbröd
  • 2 dl Mjölk
  • 2 st Ägg
  • 1 kg Färs
  • 200 g Keso
  • 0.3 dl Brynt Schallottenlöksfond, Bong
  • 25 g Dijonsenap
  • 1 dl Persilja, hackad
  • 0 Salt & Peppar
  • 0 Löksky
  • 3 dl Gul lök, skivad
  • 3 dl Rödlök, skivad
  • 0.5 dl Olja till stekning
  • 0.1 dl Brynt Schallottenlöksfond, Bong
  • 3 dl Vatten
  • 0.3 dl Honung, flytande

Så här gör du

1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 10 min. Blanda ner övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Forma till limpor, lägg i bleck och stek i ugn på 175° i ca 45 min.

2. Fräs löken i oljan på svag värme under omrörning. Tillsätt honung, schalottenlökfond och vatten. Låt koka i ca 5 min.

3. Servera tillsammans med klyftad potatis.