Portioner

Serveras med klassiska tillbehör och svenska smaker.

Ingredienser

  • 1 dl Ströbröd
  • 2 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
  • 500 g Blandfärs
  • 500 g Nötfärs
  • 2 st Gul Lök, hackad
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Sambal Oelek
  • 1 dl Mango chutney
  • 2 st Vitlök, klyfta, pressad
  • 3 msk Eko köttfond, Bong
  • 30 g Persilja, hackad
  • 0 GRÄDDSÅS
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 1 st Morot, hackad
  • 1 krm Timjan, torkad
  • 4 msk Eko Köttfond, Bong
  • 20 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
  • 2 dl Vatten
  • 2 dl Valio laktosfri Eko Visprädde
  • 6 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck

Så här gör du

Låt ströbröd svälla i mjölken i 5 min. Blanda samman samtliga ingredienser.
Forma till limpor och lägg på smort bleck. Grädda i ugn på ca 160° i ca 50 min.

Servera med en variant på gräddsås, se recept nedan.

Gräddsås

Fräs lök och morot i smör, tillsätt timjan och fonden. Häll i vatten grädde och mjölk, låt koka upp och red av tills du får den konsistens du vill ha. Sila så du får en slät och fin sås.