Portioner

Curry-smaksatt kryddig korvgryta med äpple och purjolök

Ingredienser

  • 800 g Falukorv, strimlad
  • 200 g Chorizo, skivad
  • 200 g Gul lök, hackad
  • 200 g Purjolök, skivad
  • 50 g Äpple, hackad
  • 2 tsk Curry
  • 70 g Valio normalsaltat smör laktosfritt
  • 50 g Vetemjöl
  • 8 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
  • 2 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
  • 4 msk Eko Köttfond, Bong
  • 30 g Tomatpuré
  • 30 g Persilja el gräslök, hackad

Så här gör du

Bryn korven i ugnen tills du får en fin färg. Fräs lök, äpple och curry i smör, tillsätt mjöl och häll på grädde och mjölk.

Smaka av med köttfond, tomatpuré och eventuellt salt och peppar.
Blanda ner den brynta korven och den hackade persiljan eller gräslöken. Servera med ris och en sallad.