Portioner

En variant på kalv i dillsås. Kyckling är här huvudråvaran, i övrigt samma klassiker.

Ingredienser

  • 1.3 kg Kyckling
  • 8 dl Vatten
  • 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 200 g Morot, slantad
  • 200 g Purjolök, skivad
  • 1 dl Dill, hackad
  • 3 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
  • 2 msk Ättika
  • 2 msk Socker
  • 3 msk Eko Kycklingfond, Bong
  • 0 Salt & vitpeppar

Så här gör du

Tärna kyckling i ca 2×2 cm stora bitar, koka i ugn på ånga.
Häll vatten och buljong i en gryta och låt koka upp. Addera morot, purjolök, hälften av dillen, grädde, ättika och socker. Låt koka på svag värme, red av till önskad konsistens, häll i den kokta kycklingen. Smaka av med kycklingfond, salt, vitpeppar och eventuellt mer ättika och socker.

Tillsätt resten av dillen innan servering.