Portioner

En upphottad variant av den klassiska köttfärslimpan, lite lättare lite lyxigare men enkel att göra.

Ingredienser

  • 3 dl Mjölk
  • 3 st Ägg
  • 3 tsk Sambal Oelek
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressad
  • 40 g Torkad lök, Blå Band
  • 70 g Mango, tärnad
  • 5 msk Eko Kycklingfond, Bong
  • 1 dl Ströbröd
  • 1 dl Mango Chutney
  • 1.5 kg Kycklingfärs

Så här gör du

1. Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingfärs, låt stå och svälla i ca 10 min.

2. Blanda ner smeten i kycklingfärsen till en jämn smet. Håll kallt. Provstek en bit och smaka efter tycke.

3. Smöra eller olja bleck, fördela färsen i bleck och gör limpor av den. Baka av i ca 160° varm ugn i ca 60 min. Låt kycklingfärslimpa vila i ca 30 min i värmeskåp innan servering.

Servera med gräddsås och kokt potatis.