Portioner

Denna mustiga gryta sprider härliga dofter av citron och medelhav.

Ingredienser

  • 1.5 kg Kycklinglårfilé
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Rödlök
  • 1 st Röd chili
  • 0.5 dl Olja, till stekning
  • 3 msk Rostat paprikapulver
  • 2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 1 msk Timjan, torkad
  • 2 st Citron, saften
  • 800 g Krossade tomater
  • 1 lit Vatten
  • 5 msk Eko Kycklingfond, Bong
  • 400 g Oliver
  • 300 g Salladsost (feta)

Så här gör du

1. Dela på kycklingen i bitar, skiva vitlök, rödlöken och chilin.

2. Fräs kyckling med olja tills den fått färg, tillsätt paprikapulver, chili, vitlök, grönsaksbuljong, lök och timjan. Pressa i saften från citron.

3. Slå på krossad tomat, vatten och eko grönsaksbuljong, låt koka i ca 20 – 30 min. Sista 5 min häll i oliver.

4. Innan servering blanda i osten.

Servera gärna med ris.