Portioner

En klassiker i en lite modernare version med kycklingfärs och cottage cheese.

Ingredienser

  • 400 g Ris, rundkornigt
  • 2 kg Vitkål
  • 200 g Gul Lök
  • 200 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
  • 3 kg Kycklingfärs
  • 6 st Ägg
  • 50 g Dijon senap
  • 2 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
  • 30 g Persilja, hackad
  • 1 dl Eko Kycklingfond, Bong
  • 4 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 4 dl Valio laktosfri cottage cheese
  • 150 g Sirap

Så här gör du

Koka riset och låt svalna. Detta går bra att göra dagen innan användning. Strimla kålen och löken, fräs i smör tills det mjuknar. Låt svalna.
Blanda färsen med ris, salt, ägg, senap, grädde, persilja, fonderna och cottage cheese. Lägg smeten i ett smort bleck, lägg på kål och lök ringla över sirap.

Grädda i ugn på 150° i ca 50 min (innertemperatur 80°).