Portioner

En matig soppa fullproppad med smak och lite sting därpå.

Ingredienser

  • 600 g Kyckling, strimlad
  • 50 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
  • 1 msk Röd currypasta
  • 1 st Röd chili, hackad
  • 1 msk Ingefära, riven
  • 1 st Vitlök, klyfta, riven
  • 8 dl Vatten
  • 1 msk Kycklingbuljong pasta, Bong
  • 8 dl Valio laktosfri Vispgrädde
  • 2 dl Valio laktosfri Smetana
  • 2 st Lime, skal o juice
  • 500 g Wokgrönsaker
  • 3 msk Kycklingfond, Bong
  • 0 Hackad koriander eller persilja

Så här gör du

Bryn kycklingen i smör, tillsätt currypasta, chili, ingefära, vitlök, vatten och kycklingbuljong. Låt koka på svag värme i ca 10 min.

Häll i grädde, smetana, limejuice och rivet skal. Tillsätt wokgrönsaker och låt koka upp. Smaka av med
kycklingfond och eventuellt salt och peppar.

Garnera med eller vänd i hackad koriander eller persilja.