Portioner

Larb härstammar från nordöstra Thailand. Skeda upp den heta och smakfulla röran i späda salladsblad och ät med händerna.

Ingredienser

  • 4 msk Rapsolja
  • 3 dl Schalottenlök, tunt skivad
  • 3 msk Ingefära, riven
  • 3 msk Chili-flakes
  • 5 msk Vitlök, finhackad
  • 1.5 kg Fläskkött, hackat alternativt färs
  • 3 msk Fisksås
  • 3 msk Lime, pressad
  • 3 msk Socker
  • 3 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 1 dl Hackade örter, t ex mynta, koriander och persilja
  • 20 st Salladsblad, typ roman
  • 1 dl Jordnötter eller solrosfrön, krossade

Så här gör du

Hetta upp en wok eller stekpanna, slå i oljan och bryn lök, ingefära, chili och vitlök några sekunder. Tillsätt köttet och stek det några minuter på hög värme. Smaksätt med fisksås, lime, socker och fond. Tillsätt
1 dl vatten, låt det koka in så att nästan all vätska har försvunnit.
Vänd ner örterna. Skeda upp färsen på krispiga salladsblad och strö på krossade jordnötter.