Portioner

Grön skön mat för den hungrige (ca 20 port)

Ingredienser

Så här gör du

4 dl Matkorn
1 msk Feta grönsaksbuljong, pasta
2 st Lök, hackad
3 st Morot, riven
2 st Palsternacka
3 st Vitlök, pressad
700 gr Spenat
2 msk Grönsaksbuljong, pasta, Bong
3 msk Kantarellfond, Bong ToT
4 krm Paprikapulver
4 krm Chilipulver
1 msk Basilika, torkad
1 l Krossade tomater
300 gr Keso
4 st Lasagneplattor, Blå Band
1 dl Olja
300 gr Blandad ost, typ. Västerbotten och Chevré
3 l Ostsås

Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med hälften av grönsaksbuljong pastan. Fräs lök, morot, palster nacka, vitlök och spenat. Tillsätt resten av grönsaksbuljong pastan, kantarellfond, kryddor, krossad tomat, matkorn och keso.

Koka på svag värme i ca 5-10 min.

Gör en gottig ostsås. Smörj ett bleck, montera lasagnen som vanligt. Baka av i ugn i 175° i ca 25 min. Låt vila i ca 10 min innan servering.

Servera tillsammans med en krispig sallad.