Portioner

I receptet för Laxgryta med currysås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Musselfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ingredienser

  • 1 kg Laxfilé, skuren i medelstora kuber
  • 2 st Lök, röd finhackad
  • 1 st Paprika, grön skuren i bitar
  • 1 st Paprika, röd i fina tärningar
  • 100 g Sockerärtor
  • 20 st Sparris, slantad
  • 2 st Morötter, slantade
  • 1 kg Blåmusslor, skrubbade och rena
  • 3 msk Musselfond Bong ToT
  • 6 dl Matlagningsgrädde
  • 2 msk Curry
  • 2 st Vitlöksklyfta, hackad
  • 3 msk Olivolja
  • 2 msk Smör
  • 2 dl Vitt vin, torrt
  • 0 Salt och vitpeppar

Så här gör du

Fräs lök och vitlök i olivolja, lägg i musslorna och slå över vinet.
Koka musslorna under lock tills de öppnat sig. Sila av buljongen och spara den.
Fräs grönsakerna i smör tillsammans med curry i en kastrull.
Tillsätt musselspad, grädde och skaldjursfond.
Smaka av med peppar.
Vid behov red av med maizena.
Skär laxen i kuber, vänd varsamt ner i kastrullen och låt sjuda i fem minuter.
Lägg upp i djupa tallrikar.
Servera med ris, nudlar eller potatis.