Portioner

Krämig laxlasagne på kallrökt lax och fyllig musselsmak tillsammans med spenat och sparris.

Ingredienser

  • 1.5 l Mjölk 3%
  • 5 msk Vetemjöl
  • 500 g Lagrad Prästost, riven
  • 3 msk Smör
  • 3 msk Musselfond, Bong ToT
  • 2 knippe Grön sparris, i bitar
  • 300 g Champinjoner, klyftade
  • 300 g Babyspenat
  • 500 g Kallrökt lax, tärnad
  • 4 st Lasagneplattor, Blå Band

Så här gör du

Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. När det kokar rejält, drag kastrullen åt sidan och rör i fond och ost.

Hetta upp en stekpanna med smöret och fräs sparris och champinjoner några minuter. Rör i spenat och lax och ställ åt sidan.

Smörj en ugnssäker form och varva lax-fräs, plattor och sås. Avsluta med sås och låt den vila 20 minuter. Grädda sedan lasagnen i 200 grader i 20-25 minuter.