Portioner

En uppskattad klassiker med lite doft av nykokta musslor.

Ingredienser

  • 20 st Stora potatisar, skalad, tunna skivor
  • 5 st Gul lök, små, tunna skivor
  • 750 g Rimmad/Gravad lax i skivor
  • 2 dl Dill, hackad
  • 8 st Ägg
  • 4 msk Musselfond, Bong ToT
  • 1 l Mjölk, 3%
  • 2.5 dl Grädde, 40%
  • 200 g Smör, smält och skirat
  • 0 Citron
  • 0 Salt & peppar

Så här gör du

Smörj en ugnsfast form och lägg ut potatisskivor. Lägg på lök och lax, strö på dill och upprepa. Vispa samman ägg, fond, mjölk och grädde. Smaksätt med salt och peppar och grädda puddingen, 175 grader i ca 45 minuter.

Servera tillsammans med skirat smör och klyftad citron.