Portioner

Härligt röd men ändå grön

Ingredienser

  • 1 dl Kallpressad rapsolja
  • 2 dl Finhackad gul lök
  • 1 l Röda linser
  • 4 dl Hackade råa rödbetor
  • 5 dl Vitt vin
  • 2 l Vatten
  • 5 msk Ekologisk Grönsaksbuljong, Bong
  • 3 dl Finriven peccorino
  • 2 dl Riven chevré (grovriv när den är riktigt kall)

Så här gör du

Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken mjuk. Rör ner linser och de hackade rödbetorna, låt dem fräsa med en kort stund.
Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och buljong lite åt gången, låt det koka på försiktig värme. Tillsätt peccorino och
chevré, rör om tills lins-otton fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips
Om Du har tillgång till en råsaftcentrifug byt ut 1 dl av vattnet mot råsaft från rödbetor.