Portioner

Servera som förrätt, fastfood eller som en bufférätt. 

Ingredienser

  • 0 BRÖD
  • 6 dl Vetemjöl
  • 2.5 tsk Bakpulver
  • 5 tsk Schalottenlöksfond, Bong ToT
  • 3 st Ägg
  • 2.5 dl Mjölk, 3%
  • 2.5 msk Smör, smält och avsvalnat
  • 0 Smör till stekning
  • 0 FYLLNING
  • 4 st Hummer, kokta
  • 5 msk Blekselleri, fintärnad
  • 3 msk Schalottenlök, finhackad
  • 2 msk Citron, pressad
  • 5 droppar Tabasco
  • 3 tsk Hummerfond, Bong ToT
  • 1.5 dl Crème fraiche

Så här gör du

Bröd

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa samman fond, ägg, mjölk och smör. Vispa ner vätskan i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri, smaka av med fond, salt och peppar. Grädda avlånga pannkakor, fyll dem med hummersallad och servera dem direkt.

Fyllning

Dela, skala och skär hummern i fina bitar. Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och smaka av med fond, salt och Tabasco.