Portioner

Mjäll och fin torsk tillsammans med blandade grönsaker i en mustig och smakrik gryta med apelsin och musselkarraktär.

Ingredienser

  • 1 kg Potatis, fast sort
  • 2 st Fänkål
  • 1 st Purjolök
  • 5 msk Olivolja
  • 3 st Vitlöksklyfta, skivad
  • 5 msk Tomatpuré
  • 5 g Saffran
  • 5 st Tomater
  • 3 dl Vitt vin
  • 3 msk Musselfond, Bong ToT
  • 1 l Vatten
  • 5 st Apelsiner
  • 750 g Torskfilé
  • 750 g Laxfilé
  • 0 ROUILLE
  • 3 st Vitlöksklyfta
  • 40 g Spansk peppar, röd
  • 5 st Äggula
  • 3 msk Citronjuice
  • 4 dl Olivolja/Rapsolja
  • 0 Salt

Så här gör du

Skala, skölj och ansa grönsakerna.

Skär dem i mindre bitar.

Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt skivad vitlök, tomatpuré & saffran. Slå på vitt vin, Bong Touch of Taste Musselfond, vatten samt både skal och saft från apelsinerna.

Låt allt puttra i 20 min och gör rouille under tiden.

Rouille:

Finhacka vitlöksklyftorna och spansk peppar. Lägg det i en vid skål och tillsätt äggulorna, citronsaft och lite salt.

Vispa och droppa majsoljan i en fin stråle till en tjock majonnäs.

Smaka av med salt.

Skär fisken i bitar och lägg i grytan och låt de puttra med i ett par minuter.

Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.