Portioner

En mustig men fräsh soppa med hummerkött och musselfond. Har en tydlig asiatisk karraktär. 

Ingredienser

  • 5 msk Smör
  • 2 dl Schalottenlök, finhackad
  • 5 st Limeblad
  • 3 st Citrongräs, stjälkar
  • 4 msk Musselfond, Bong ToT
  • 5 dl Vitt vin
  • 5 dl Vatten
  • 8 dl Vispgrädde
  • 2 st Hummer, urtagen och delad i bitar
  • 8 msk Crème Fraiche
  • 0 Salt & Peppar

Så här gör du

Hetta upp en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, limeblad och citrongräs sakta i 5 minuter. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt det koka några minuter och tillsätt sedan grädden lite i taget.

Låt soppan koka sakta i 10 minuter och sila den sedan. Om Ni önskar tjockare soppa så red av med lite maizena utrört i vatten.

Mixa soppan skummig med stavmixer och slå upp i varma tallrikar. Toppa sopporna med crème fraiche och hummerbitarna.