Koka riset enligt anvisning men addera fonden i kokvattnet. Ansa och dela svampen. Stek svampen i
några minuter i olja på hög värme i en stor wokpanna. Skala och hacka löken samt strimla salladskålen och
salladslöken. Skölj och låt spenatbladen rinna av. Stek tillsammans med svampen i några minuter. Tillsätt
ris, fond, soja, chilisås och spenat.

Låt allt bli varmt och servera rykande varmt med ett stekt ägg och plockade örter.

"/>
Portioner

Vi har gjort vår Nasi Goreng vegetarisk med massor av svampsmak och fräscha toner.

Ingredienser

  • 5 dl Jasminris
  • 4 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 1 kg Svamp, t ex champinjon, ostronskivling och shiitake
  • 3 msk Olja
  • 2 st Lök, gul
  • 800 g Salladskål
  • 6 st Salladslök
  • 400 g Bladspenat
  • 2 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 2 msk Bong Schalottenlöksfond
  • 5 msk Japansk soja, Mrs. Cheng´s
  • 5 msk Sweet chilisås
  • 1 dl Koriander eller bredbladig persilja
  • 10 st Ägg, stekta

Så här gör du

Koka riset enligt anvisning men addera fonden i kokvattnet. Ansa och dela svampen. Stek svampen i
några minuter i olja på hög värme i en stor wokpanna. Skala och hacka löken samt strimla salladskålen och
salladslöken. Skölj och låt spenatbladen rinna av. Stek tillsammans med svampen i några minuter. Tillsätt
ris, fond, soja, chilisås och spenat.

Låt allt bli varmt och servera rykande varmt med ett stekt ägg och plockade örter.