Portioner

Som den är eller som en side – fräsch och krispig är den i alla fall

Ingredienser

  • 600 g Risnudlar
  • 6 msk Grönsaksbuljong, Bong
  • 3 st Morot
  • 300 g Gurka
  • 500 g Sockerärtor
  • 2 knippe Salladslök
  • 4 st Paprika, olika färger
  • 2 krukor Koriander
  • 8 msk Rostade sesamfrön
  • 0 Salt & peppar
  • 0 DRESSING
  • 2 st Röd chili
  • 3 msk Ingefära, hackad
  • 2 st Citron, skal & saft
  • 6 msk Soya kikkoman
  • 5 msk Olja
  • 3 msk Schalottenlökfond, Bong

Så här gör du

Koka risnudlar i vatten med grönsaksbuljongen, låt svalna. Strimla morot,
gurka, sockerärtor, salladslök och paprika. Hacka koriander. Blanda allt
med de kalla risnudlarna, tillsätt sesamfrön. Häll i dressingen och blanda.

Dressing

Hacka chili och ingefära fint. Riv skal från citron och pressa sen ur
saften. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och häll sen över
nudelsalladen. Klart att servera!