Portioner

En klassiskt thailändsk nudelrätt med kyckling, ägg och krispiga grönsaker. Här kombinerar vi både kycklingfond för fyllighet och asian fond för kryddighet.

Ingredienser

  • 800 g Risnudlar, breda
  • 5 st Kycklingfiléer
  • 4 msk Olja
  • 2 dl Schalottenlök, tunt skivad
  • 2 dl Salladslök, skivad
  • 4 dl Groddar
  • 3 msk Fisksås
  • 3 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 2 msk Bong Kycklingfond
  • 3 msk Vitlök, finhackad
  • 2 msk Lime, pressad
  • 1.5 msk Socker
  • 2 msk Röd chili, finhackad (utan kärnor)
  • 5 st Ägg
  • 1 knippe Färsk koriander
  • 1 dl Jordnötter eller solrosfrön, hackade

Så här gör du

Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna, spola kallt. Strimla kycklingen och stek den på hög värme i
en stekpanna eller i en wok. Efter några minuter så lägg i lök, salladslök och groddar, stek ytterligare någon minut.
Tillsätt fisksås, soja, fond, vitlök, lime, socker och chili. Knäck äggen i en bunke och vispa dem lätt. Ringla äggen i woken under omrörning tills de koagulerat.

Lägg sedan upp på tallrikar och strö på koriander och jordnötter.