Portioner

Skånsk senap, närodlade rotfrukter och ett Kajsa Warg-inspirerat recept borgar för rena nordiska smaker. Lite kalvfond i den kalla såsen gör underverk för smaken. Så enkelt, så gott!

Ingredienser

  • 1.2 kg Färdigkokt rimmad oxbringa
  • 5 msk Senap grovkornig
  • 2 msk Ljus Kalvfond, Bong
  • 6 st Ägg
  • 4 dl Mjöl
  • 4 dl Ströbröd
  • 300 g Smör
  • 0 ROSTADE ROTFRUKTER
  • 400 g Rödbetor
  • 400 g Morötter, klyftor
  • 400 g Gula morötter
  • 300 g Sockerärtor
  • 2 dl Pumpakärnor, rostade
  • 0.5 dl Rapsolja
  • 300 g Smör
  • 100 g Ruccola
  • 0 Flingsalt & peppar
  • 0 TILLBEHÖR
  • 5 dl Crème fraiche
  • 3 msk Ljus Kalvfond, Bong
  • 3 msk Honung
  • 0 Salt & peppar

Så här gör du

1. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Blanda senapen, kalvfond och ägg. Panera oxbringan först i mjöl, därefter i senapsblandningen och avsluta i ströbröd. Stek den panerade bringan i smör och kör den sen ca 5 min i ugnen, 175°.

2. Koka och skala rödbetor. Skär i klyftor. Lägg morötter och rödbetor i bleck, häll på olja och krydda med
flingsalt, peppar och rosta i ugn ca 200° i ca 30–40 min. Blanda i sockerärtorna när det är ca 5 minuter kvar av tiden.

3. Före servering blanda de rostade rotfrukterna med ruccola och rostade pumpakärnorna.

4. Servera rätten med crème fraiche smaksatt med ljus kalvfond, honung, salt och peppar.