Portioner

Grön explosion i pastaformat. Toppas med het bönröra.

Ingredienser

  • 500 g Pasta
  • 2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 0.5 dl Valio Emmentaler, riven
  • 150 g Sockerärtor, skivade
  • 500 g Valio laktosfri Salladsost i bitar
  • 2 st Vitlök, klyfta, riven
  • 5 dl Gröna ärtor
  • 100 g Rucola el spenat
  • 50 g Pumpakärnor
  • 0 SPICY BÖNRÖRA (ca 1 L)
  • 800 g Vita bönor
  • 1 dl Valio laktosfri Eko Naturell Yoghurt
  • 3 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 2 msk Citron, jos
  • 2 st Vitlök, klyfta
  • 6 droppar Grön tabasco
  • 0 Persilja, hackad

Så här gör du

Koka pastan enligt förpackning tillsammans med buljongen, låt svalna. Lägg pastan i bunke, vänd ner resten av ingredienserna.
Rosta och strö över pumpakärnorna.

Spicy Bönröra (ca 1 lit)

Mixa alla ingredienser utom persilja slät med mixer, smaka av med salt och peppar. Blanda i den hackade persiljan.