Portioner

Less is more – enkel men naggande god

Ingredienser

  • 0 PIZZADEG
  • 1 kg Vetemjöl special, ekologiskt
  • 25 g Jäst, färsk
  • 2 msk Olivolja, mild
  • 5 dl Vatten
  • 0 Salt
  • 0 SCHALOTTENLÖKSINKOKTA TOMATER
  • 2 st Rödlök
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Socker
  • 3 msk Brynt Schalottenlöksfond, Bong
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 15 st Cocktailtomater
  • 800 g Chevré

Så här gör du

Degen

Blanda jäst, olja, och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl,
ca 5 dl, lite i taget, till en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt.
Spara resterande mjöl till utbakning. Låt degen jäsa i bunken under
bakduk i 30 min. Dela degen i 10 bitar, baka ut på mjölat bakbord.
Lägg på topping. Grädda i ugn, 220° i ca 10 min.

Schalottenlöksinkokta tomater

Skala och skiva löken, fräs i olja tills den blivit mjuk, ska ej få färg.
Tillsätt socker, schalottenlökfond och balsamvinäger låt sjuda ca
5 min innan du har i cocktailtomaterna, sjud ytterligare i ca 5 min.
Lägg detta på pizzadegen med skivad chevré. Baka i ugn. Garnera
med färsk basilika.