Portioner

Krämig och fyllig soppa med söt/stark smak.

Ingredienser

  • 1 kg Pumpa, butternut
  • 2 st Gul lök, hackad
  • 2 st Vitlök, klyfta, hackad
  • 100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
  • 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 2 msk Schalottenlökfond, Bong
  • 2 tsk Röd chili, finhackad
  • 2.5 l Vatten
  • 4 dl Valio laktosfri Smetana/Vispgrädde
  • 1 msk Citron, saft
  • 100 g Pumpafrö

Så här gör du

Skala och skär pumpan i tärningar. Fräs lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt pumpa, buljong, fond, chili och
vatten. Koka pumpan helt mjuk på svag värme i ca 10-15 min.

Mixa soppan och vänd ner smetana eller grädde. Smaksätt med citron, salt & peppar. Toppa med pumpafrö
innan servering.