Portioner

En smak av hösten i denna mustiga vegetariska rätt.

Ingredienser

  • 1 kg Quorn, strimlad
  • 50 g Smör
  • 200 g Purjolök, strimlad
  • 250 g Äppelklyftor
  • 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 3 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 5 dl Vatten
  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 2 msk Fransk senap
  • 4 msk Gräslök, finhackad
  • 0 Salt & peppar
  • 0 Majsstärkelse

Så här gör du

1. Bryn quorn i smöret tillsammans med purjolöken.

2. Tillsätt äppelklyftor, buljong, fond, vatten och grädde, låt koka upp och låt sjuda i ca 10 min.

3. Smaksätt med fransk senap, peppar (eventuellt salt) och red av till önskad konsistens.

Avsluta med att tillsätta gräslök.

Servera gärna med matvete till.