Portioner

Från början Hawaiiansk streetfood men här med en asiatisk twist och smaksättning.

Ingredienser

  • 1 l Sushiris, tillagat enligt instruktionerna på förpackningen
  • 5 msk Risvinäger
  • 5 msk Socker
  • 1 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 500 g Lax
  • 10 små Grillspett
  • 10 st Salladslökar, tunt skivade
  • 1 l Rödlök, strimlad
  • 5 msk Lime, pressad
  • 5 msk Honung, flytande
  • 2 st Gurka
  • 1 dl Sushi Gari, inlagd ingefära

Så här gör du

Värm försiktigt upp risvinäger, socker och fond till sockret löst sig. Smaksätt det kokta riset med blandningen och låt det svalna till rumstemperatur.

Dela laxen i 4 bitar och trä upp dem på grillspett. Smaksätt med salt och peppar och grilla dem på hög värme.

Marinera löken i lime och honung. Efter 10 minuter är den klar att använda.

Skär gurkan i tunna strimlor.

Vispa samman majonnäs, fond och siracha och smaka av.

Lägg lite ris i botten på en skål och toppa med fisk, grönsaker och tillbehör, avsluta med att ringla över Sriracha mayo(se receptbank).