Portioner

Mustig och mumsig pastarätt full med svamp

Ingredienser

  • 3 msk Rapsolja
  • 3 dl Finhackad lök
  • 3 msk Finhackad vitlök
  • 1 kg Ostronskivling, ansad och plockad
  • 3 msk Rivet citronskal
  • 3 msk Ekologisk grönsaksfond, Bong
  • 2 msk Schalottenlöksfond, Bong
  • 1 l Grädde
  • 2 dl Finriven parmesan
  • 1 dl Finhackad kruspersilja
  • 1500 g Al dente kokt pasta, t ex. Rigatoni
  • 0 Salt och svartpeppar

Så här gör du

Hetta upp olja i en kastrull och sautera lök och vitlök några minuter. Lägg i svamp och citron, stek ytterligare
någon minut. Slå i fonder, grädde och avsluta med persilja och ost.

Låt koka ihop, smaka av med salt och peppar.

Vid servering blanda upp med pastan.