Portioner

Andalusiens stolthet – toppa med en olivolja av god kvalitet

Ingredienser

  • 1 kg Tomater, mogna
  • 5 msk Olivolja
  • 3 msk Vinäger, t ex sherryvinäger
  • 3 msk Grönsaksfond, Bong ToT
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 nypa Flingsalt
  • 200 g Lantbröd, dygnsgammalt
  • 4 st Ägg, hårdkokta, hackade
  • 10 bitar Friterad persilja

Så här gör du

Grovhacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, fond, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet utan kanter bit för bit och mixa emellan. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare. När det fått en fin krämig konsistens är den färdig att servera.

Slå upp i skålar eller glas, ringla på lite olivolja. Avsluta med hackat ägg och persilja.