Portioner

Precis lagom stark gryta med hetta från curry och chili, som möts upp av söta äpplen och len crème fraîche. Toppa med kalvfond på slutet och få en ännu djupare och mustigare smak.

Ingredienser

  • 650 g Falukorv
  • 150 g Chorizo, skivad (eller annan stark korv)
  • 150 g Gul lök, hackad
  • 50 g Purjolök, skivad
  • 50 g Äpple, klyftor
  • 70 g Smör
  • 1 tsk Curry
  • 50 g Vetemjöl
  • 7 dl Mjölk
  • 0.2 dl Brun Kalvfond, Bong
  • 30 g Tomatpuré
  • 300 g Creme Fraiche
  • 0 Salt & peppar

Så här gör du

1. Bryn korv i ugn, 180° i 20 min.

2. Fräs lök och äpple i smör tillsammans med curry. Tillsätt mjölet och späd med mjölk.

3. Smaka av med brun kalvfond, tomatpuré, salt och peppar. Blanda ner crème fraîche och korv. Koka upp.

4. Toppa gärna med lite finstrimlad purjolök. Servera med pasta eller ris.