Portioner

Alla älskar thailändska smaker! Det är lätt att förstå när doften av ingefära, vitlök, röd curry, kokos och lime sprider sig i ditt kök. Servera gärna med färsk koriander som tillbehör.

Ingredienser

  • 5 st Kycklingfilé
  • 0.5 st Röd chili, finhackad
  • 1.5 msk Ingefära, riven
  • 1 kg Wokgrönsaker
  • 15 g Vitlök, pressad
  • 15 g Röd currypasta
  • 8 dl Vatten
  • 0.2 dl Kycklingfond, Bong
  • 1 l Kokosmjölk
  • 2 st Lime
  • 0 Salt & peppar
  • 0 Koriander, hackad

Så här gör du

1. Strimla och bryn kycklingen i olja eller ugn. Tillsätt wokgrönsaker, currypasta, finhackad chili, ingefära, vitlök, vatten och kycklingfond. Låt koka i ca 10 min.

2. Häll på kokosmjölk och pressad lime, riv gärna skal från lime och blanda i. Låt soppan koka upp. Toppa soppan med färsk koriander.