Portioner

En vegetarisk variant på den högt uppskattade mexikanska rätten. Full av smak och näring.

Ingredienser

  • 5 st Sötpotatis
  • 2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 500 g Majskorn, frysta
  • 800 g Bönor, svarta
  • 2 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Paprikapulver
  • 2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 1 msk Schalottenlökfond, Bong
  • 200 g Spenat, fryst
  • 1 st Paprika, hackad
  • 2 dl Valio laktosfri Cottage Cheese
  • 1 dl Valio laktosfri Ostcreme
  • 10 st Tortillabröd
  • 200 g Valio Emmentaler, riven

Så här gör du

Skala och skär sötpotatis i mindre bitar, koka den al dente i vatten med buljong, sila av och mosa lätt. Rosta majsen i ugn på 175° i ca 10 min. Häll av sköljda bönor och lägg i bunke, tillsätt majsen, potatisen, kryddor, fond, spenat, paprika, cottage cheese
och ostcreme. Blanda väl.

Fördela blandningen i tortillabröden, rulla ihop dem och lägg dem i smort bleck.
Strö på den rivna osten och gratinera i ugn på 175° i ca 15 min. Osten ska ha en gyllenbrun färg.