Portioner

Vansinnigt god, vacker och vegetarisk! Välj om du vill ugnsrosta eller woka grönsakerna. Servera med den smakrika tomatsåsen och matigt matvete.

Ingredienser

  • 2 st Zucchini, grovhackad
  • 1 st Aubergine, grovhackad
  • 3 st Paprika, grovhackad
  • 3 st Morötter, grovhackad
  • 2 st Palsternacka, grovhackad
  • 2 tsk Timjan, torkad
  • 4 msk Rapsolja
  • 0 Salt & peppar
  • 0 TOMATSÅS
  • 2 burkar Körsbärstomat, hela på burk
  • 2 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd chili
  • 4 msk Grönsaksfond, Bong
  • 0 TILLBEHÖR
  • 6 dl Matvete
  • 2 msk Grönsaksfond, Bong

Så här gör du

1. Lägg de grovhackade grönsakerna i bleck. Strö över timjan, häll på olja, salta och peppra. Blanda försiktigt och sätt in i ugnen på 225° i ca 20 min.

2. Hacka och fräs schalottenlök, vitlök och chili på svag värme. Häll på grönsaksfond och körsbärstomater,
låt koka långsamt i ca 15 min.

3. Koka matvete enligt beskrivning på förpackning och smaksätt med grönsaksfond.

4. Servera med rostade de grönsakerna och tomatsåsen.