Portioner

Vaniljpannacotta delux med hallongelé eller klassisk Cremè Brûlèe. Du väljer.

Ingredienser

  • 1 dl Blå band Gammaldags Vaniljsås
  • 6 dl Valio laktosfri Mellanmjölkdryck
  • 3 st Gelatinblad
  • 3 dl Valio laktosfri Vispgrädde
  • 3 msk Valio laktosfri Crème Fraiche
  • 0 HALLONGELÉ
  • 100 g Blå Band Hallonkräm
  • 0.5 l Vatten
  • 3 st Gelatinblad

Så här gör du

Vispa vaniljsås (torrvara) med mjölken. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 min. Värm upp grädden och
gelatinbladen så att dom smälter, tillsätt crème fraiche och rör ner i vaniljsåsen. Häll upp i glas, ställ i kyl
och låt stelna i ca 4 timmar.

Hallongelé
Blanda hallonkräm med vatten. Smält gelatin i varm vatten och rör ner i hallonkrämen. Häll det sedan på vaniljpannacotta. Låt stå i kyl ca 1 tim.

Tips! Går utmärkt att göra Cremè Brûlèe på.