Portioner

Maxad med grönsaker och spännande kryddor. Bryt av med en syrlig klick på toppen.

Ingredienser

  • 50 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
  • 3 st Gul lök, grovt hackad
  • 2 st Vitlök, klyfta, hackad
  • 3 st Sötpotatis, skalad & hackad
  • 2 tsk Cayenne
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 msk Rökt paprikapulver
  • 1 st Kanelstång
  • 1 st Stjärnanis
  • 800 g Krossad tomat
  • 2 msk Schalottenlökfond, Bong
  • 2 msk Grönsaksbuljong, Bong
  • 2 st Grön chili, hackad
  • 1 l Vatten
  • 2 st Paprika, olika färger, hackad
  • 1 st Zucchini, hackad
  • 800 g Cannellini bönor, avsköljda
  • 40 g Persilja, hackad
  • 100 g Valio laktosfri Creme fraiche

Så här gör du

Smält smör i kastrull. Fräs lök, vitlök och potatis. Lägg i kryddorna, låt fräsa ytterligare en minut. Tillsätt tomat, fond, buljong, grön chili och vatten.
Låt sjuda i 25 minuter. Lägg i resterande ingredienser, sjud sakta till krämig konsistens och mjuk potatis (ca 15 min).

Smaka ev av med kryddorna, fond och buljong. Servera chilin toppad med persilja samt en klick crème fraiche.