Portioner

Grön och skön matig lasagne. Garanterat fylld med smak!

Ingredienser

  • 4 dl Matkorn
  • 3 msk Grönsaksbuljong, pasta, Bong
  • 2 st Lök, hackad
  • 3 st Morot, riven
  • 3 st Vitlök, klyfta, riven
  • 600 g Spenat, fryst
  • 3 msk Schalottenlökfond, Bong
  • 1 dl Olja
  • 4 krm Paprikapulver
  • 4 krm Chilipulver
  • 1 msk Basilika
  • 1 l Tomat, krossad
  • 150 g Soltorkad tomat i olja
  • 300 g Valio laktosfri Cottage Cheese
  • 0 OSTSÅS
  • 100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
  • 2 dl Vetemjöl
  • 2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 2 l Valio laktosfri Mellanmjölkdryck
  • 300 g Valio laktosfri Ostcréme
  • 4 st Lasagneplattor, Blå Band
  • 250 g Valio Emmentaler Ost, riven
  • 0 TOPPING (1 L)
  • 8 dl Valio laktosfri Crème Fraiche
  • 2.5 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 2.5 msk Tigersås
  • 2 st Vitlök, klyfta, riven

Så här gör du

Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med grönsaksbuljong (1/3 del). Fräs lök, morot, vitlök och spenat i olja. Tillsätt övrig grönsaksbuljong (2/3 del), schalottenlöksfond, kryddor, krossad tomat, soltorkad tomat, matkorn och cottage cheese. Koka på svag värme i ca 5-10 min.

Ostsås: Smält smör och rör i mjöl och buljong. Tillsätt mjölk och ostcreme under omrörning, låt koka på svag värme i ca 5 min.

Smörj ett bleck börja med ca 3 dl av ostsåsen i botten av blecket. Varva sedan lasagneplattor med ostsås och din vegetariska sås. Avsluta med lasagneplatta, ostsås och riven ost. Baka av i ugn i 175° i ca 25 min. Låt vila 10 min innan servering. Servera med topping.