Portioner

Vietnamesiska vårrullar med bite – bra som finger food (20 st)

Ingredienser

  • 400 g Picklad kål, avrunnen, se recept nedan
  • 1 st Röd paprika, hackad
  • 2 st Avokado, hackad
  • 100 g Vattenkastanjer, hackade
  • 6 msk Thai sweet chilisås
  • 2 msk Pressad lime
  • 2 msk Schalottenlöksfond, Bong ToT
  • 1 tsk Salt
  • 20 blad Rispapper/spring roll wrappers
  • 0 Hoisinsås & finkrossade jordnötter
  • 0 KRYDD-PICKLAD KÅL
  • 0.5 dl Perstorps ättika 24%
  • 2 dl Socker
  • 3 dl Vatten
  • 1 l Strimlad kål, gärna Spetskål eller sommarkål
  • 1 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
  • 1 nypa Muskot blomma
  • 1 nypa Torkade chiliflakes
  • 5 skivor Färsk ingefära

Så här gör du

Blanda samman picklad kål, grönsaker och vattenkastanjer. Marinera med chilisås, lime och fond. Ställ i kyl minst en halv timme. Smaka av med salt, peppar och socker. Doppa rispapperna i hett vatten tills de blir följsamma. Fördela fyllningen på rispapper, vik/rulla ihop till vårrullar. Servera med hoisin toppad med
jordnötter.

Krydd-picklad kål

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull, lägg i kryddorna och fonden. Koka upp lagen och kyl sedan. Lägg kålen i den kalla lagen och låt det mogna i kylen. Kålen är klar efter ett dygns pickling.