Portioner

Skönt alternativ när man vill variera

Ingredienser

  • 12 dl Matvete
  • 8 msk Grönsaksbuljong, Bong
  • 4 st Gul tomat
  • 50 g Smör
  • 2 st Gul lök
  • 4 dl Blandad svamp, skivad
  • 4 dl Vitt vin
  • 5 dl Grädde
  • 5 dl Västerbottenost
  • 5 msk Gräslök
  • 0 Gurkmeja

Så här gör du

Koka matvetet enligt anvisning tillsammans med grönsaksbuljong. Skålla tomaterna, ta bort skinnet och kärnhuset, skär i strimlor.
Fräs smör i kastrull tillsammans med lök och svamp, häll i vinet och grädde. Låt koka ihop i 5 min, tillsätt osten, låt smälta ut under omrörning.

Häll i matvete och tomater, smaka av. För en gulare färg styr med gurkmeja.

Vid servering strö över hackad gräslök.