Lokala varumärken med ett stolt arv

 

 

Det nordiska huvudkontoret på de skånska slätterna i Lund är en händelserik arbetsplats. Här doftar det av spännande nya råvaror i vårt utvecklingskök. Här fattas både små och stora beslut som våra konsumenter och kunder drar nytta av.

Hos oss finns lokala varumärken men vi verkar i en internationell kultur vilket skapar dynamik, möjligheter och syre till organisationen. Med både marknadsföring och försäljning och allt däremellan på samma plats i Lund, skapar vi en organisation som präglas av mångfald i kompetens och personlighet. Varje grupp i företaget bidrar till att förvalta det stolta arv som finns, samtidigt som vi arbetar med ständiga förbättringar av produkterna, varumärken och alla processer i organisationen.

Välkommen till GB Foods – där starka varumärken frodas, medarbetare värderas högt och du kan göra skillnad.

Blå Band

Varumärket med det svenska kulturarvet

I det lilla skånska Lund ligger Blå Band. Här lagar vi mat till hela Svenska folket.
I generationer har vi knutit ihop smaker, runt bord och på tallrikar. Idag gör vi soppor, såser, vegetariska färsrätter, varma koppen, desserter & expedition meals. Vi knyter fortfarande ihop sportlov, dagens lunch, våren och vänner. Blå Band knyter ihop livet, helt enkelt.

Bong

Bong står för tradition, kvalitet och matglädje. 1890 startade Gustaf Bong sin speceri- och delikatessaffär i Ystad. Gustaf Bong AB blev senare ett pionjärföretag inom konservindustrin. I dag hittar du varumärket Bong både på Retaurang & Storköks buljonger och fonder samt i din lokala matbutik. Bong hjälper dig att lyfta smaken, vårt löfte är renare smak!

Bong Touch of Taste

Är den svenska kulinariska experten för fondreduktion. Redan 1986 presenterades Bong Touch of Taste för den svenska Foodservice marknaden. Drygt 30 år senare är det fortfarande den ledande aktören inom smaksättare. Imponerande! Kunskapen och passionen för smaksättning är de parametrar som driver oss att ständigt utveckla och driva produkterna framåt, både ur ett kvalitetsperspektiv och ett innovationsperspektiv. Bong Touch of Taste är en uppskattad inspirationspartner i det professionella köket och borgar för hög kvalitet.

Mrs Cheng’s

Autentiska smaker och kvalité

Autentiska smaker och kvalité har alltid varit ledorden för Mrs Cheng’s.

Vår soja är “First Grade” och naturligt bryggd i Kina enligt samma principer som för flera hundra år sedan. Sojorna finns som mörk kinesisk soja och ljus japansk soja.

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Johnny besökte personligen varenda livsmedelsbutik, tidningsredaktör och restaurang han kunde hitta. Dag och natt pratade han om soja och visade svenskarna hur man använde soja även i svensk matlagning. Hans driv och engagemang lönade sig – idag kan man hitta Mrs Cheng’s soja i de flesta svenska kök!