Vete-Otto

Skönt alternativ när man vill variera

Ingredienser

Portioner:

12 dl Matvete
8 msk Grönsaksbuljong, Bong
4 st Gul tomat
50 g Smör
2 st Gul lök
4 dl Blandad svamp, skivad
4 dl Vitt vin
5 dl Grädde
5 dl Västerbottenost
5 msk Gräslök
Gurkmeja

Så här gör du

Koka matvetet enligt anvisning tillsammans med grönsaksbuljong. Skålla tomaterna, ta bort skinnet och kärnhuset, skär i strimlor. Fräs smör i kastrull tillsammans med lök och svamp, häll i vinet och grädde. Låt koka ihop i 5 min, tillsätt osten, låt smälta ut under omrörning.

Häll i matvete och tomater, smaka av. För en gulare färg styr med gurkmeja. Vid servering strö över hackad gräslök.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.