Hållbarhet

Miljö & Hållbarhet

– en naturlig del av vardagen på GB Foods

Vi på GB Foods anser att det är viktigt att ta ansvar för de produkter vi producerar. Vi är noga med vilka råvaror och förpackningar som används och arbetar ständigt med att förbättra de råvaruval eller förpackningar som kommer att få en positiv inverkan på produkter och miljö.

FTI

Vi är anslutna till FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen som hjälper oss att säkerställa att vårt förpackningsmaterial tas om hand om och återvinns på rätt sätt. En viktig del av vår verksamhet är att man som användare på ett enkelt sätt skall kunna återvinna förpackningarna våra varor levereras i. 

För mer information om FTI, läs här: https://www.ftiab.se

MSC certifiering

I Norden väljer vi att MSC – Certifiera samtliga våra produkter som innehåller mat från havet. Vi ser det som en viktig del av vårt hållbarhetsarbete att våra hav mår bra och att vi tar vara på de resurser vi får från dem. Vi tycker det är viktigt att dessa resurser skall finnas kvar för framtida generationer och det kan vi göra genom att ta vårt ansvar för ett hållbart fiske.

För mer information om MSC, läs här: https://www.msc.org/se/

RSPO certifiering

I de fall vi använder palmolja i våra produkter är denna certifierad enligt RSPO standard. En viktig del av ett hållbart synsätt för oss är att vi bidrar till att behålla en bärkraftig jord över tid.

För mer information om RSPO, läs här: https://www.rspo.org/

GB Foods globalt

På global nivå arbetar vi på GB Foods med flera olika projekt för att värna om vår värld. Vill du läsa mer om hur vi ser på en hållbar framtid och vilka projekt vi för närvarande arbetar med, kan du läsa mer här: The GB Foods protecting environment.

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.