Vår historia

Om GB foodS

Lokala varumärken med ett stolt arv

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Vi vill att vår hemsida skall kunna ge inspiration, idéer och produktinformation.
Här hittar du recept, intressanta artiklar, trender och annan matnyttig information. Våra produkter är till för dig som vill laga god mat, vara flexibel och kunna lita på att smaken står i centrum.

Bong

Bong står för tradition, kvalitet och matglädje. 1890 startade Gustaf Bong sin speceri- och delikatessaffär i Ystad. Gustaf Bong AB blev senare ett pionjärföretag inom konservindustrin. I dag hittar du varumärket Bong både på Retaurang & Storköks buljonger och fonder samt i din lokala matbutik. Bong hjälper dig att lyfta smaken, vårt löfte är renare smak!

Blå Band

Varumärket med det svenska kulturarvet. I det lilla skånska Lund ligger Blå Band. Här lagar vi mat till hela Svenska folket. I generationer har vi knutit ihop smaker, runt bord och på tallrikar. Idag gör vi soppor, såser, vegetariska färsrätter, varma koppen, desserter & expedition meals. Vi knyter fortfarande ihop sportlov, dagens lunch, våren och vänner. Blå Band knyter ihop livet, helt enkelt.

Mrs Cheng’s

Autentiska smaker och kvalité har alltid varit ledorden för Mrs Cheng’s. Vår soja är “First Grade” och naturligt bryggd i Kina enligt samma principer som för flera hundra år sedan. Sojorna finns som mörk kinesisk soja och ljus japansk soja.

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Johnny besökte personligen varenda livsmedelsbutik, tidningsredaktör och restaurang han kunde hitta. Dag och natt pratade han om soja och visade svenskarna hur man använde soja även i svensk matlagning. Hans driv och engagemang lönade sig – idag kan man hitta Mrs Cheng’s soja i de flesta svenska kök!

Bong Touch of Taste

Är den svenska kulinariska experten för fondreduktion. Redan 1986 presenterades Bong Touch of Taste för den svenska Foodservice marknaden. Drygt 30 år senare är det fortfarande den ledande aktören inom smaksättare. Imponerande! 

Kunskapen och passionen för smaksättning är de parametrar som driver oss att ständigt utveckla och driva produkterna framåt, både ur ett kvalitetsperspektiv och ett innovationsperspektiv. Bong Touch of Taste är en uppskattad inspirationspartner i det professionella köket och borgar för hög kvalitet.

Vi tänker - hållbarhet

Vi på GBFoods anser att det är viktigt att ta ansvar för de produkter vi producerar. Vi är noga med vilka råvaror och förpackningar som används och arbetar ständigt med att förbättra de råvaruval eller förpackningar som kommer att få en positiv inverkan på produkter och miljö.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.