Japanska Potatisbullar – Korokke

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg Potatis, mjölig
500 g Köttfärs, valfri (går bra med vegansk)
300 g Gul lök, hackad
3 msk Bong Touch of Taste Umamifond
1 msk Mrs. Cheng´s Mushroom Soy
250 g Mjöl, till Panering
2 st Ägg, till Panering
250 g Panko, till panering (kan ersättas med ströbröd)
2 dl Vegetabilisk Matolja till stekning

Så här gör du

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll upp i hålbleck när den kokat klart och låt ånga av i 15 minuter.
  2. Stek löken på svag värme. När löken är lätt genomskinlig tillsätt köttfärsen.
  3. Stek lök och köttfärs tills färsen är genomstekt. Smaka av lök och färsblandningen med Umamifond, Mushroom Soy, salt och peppar.
  4. Häll upp lök och färsblandningen i hålbleck så att överskottsfett rinner av.
  5. Häll potatis och lök färsblandningen i en stor blandare och blanda ihop till en homogen massa, inte för slät. Det skall finnas textur kvar i massan.
  6. Forma massan till biffar medan massan fortfarande är ljummen.
  7. Panera biffarna i Mjöl, ägg och Panko.
  8. Stek biffarna på medelhög värme i stekbord med rikligt med olja i ca 3 minuter per sida.
  9. Serveras med strimlad Vitkål, Citronklyftor och Teriyakisås.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.