50 minuter

Bakad palsternacka med sojamayo och sojarostade solroskärnor

Ingredienser

Portioner:

1 kg palsternackor
Sojamayo
Ger 4 dl sås
2 st äggulor
1 msk dijonsenap
2 tsk vit vinäger
3 dl rapsolja
3-4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Sojarostade solroskärnor
250 g solroskärnor
1 msk Mrs Cheng´s Japansk Soja
Färska örter

Så här gör du

Slå sojan i en liten kastrull, låt det koka upp och koka tills hälften återstår. Kyl sedan sojan. Rör ihop äggula, dijon och vinäger. Vispa i oljan med en tunn stråle. Avsluta med att tillsätta sojan lite i taget. Smaka dig fram till lagom smak och sälta. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Slå över soja och fortsätt rosta tills kärnorna blir torra. Dela upp palsternackan i mindre bitar och lägg upp på tallrik. Spritsa mayo och strö över solroskärnor. Garnera gärna med färska örter och blommor.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.